Vişneli İrmik Tatlısı


MALZEME LİSTESİ:

4 su bardağı süt
6 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker

VİŞNELİ SOSU İÇİN:

500 gr vişne
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı nişasta




HAZIRLANIŞI:

Vişne sosu için, vişnelerin çekirdeklerini çıkarıyoruz ve doğrayıcıdan püre haline getiriyoruz. Vişne püresini, suyu, toz şekeri ve nişastayı bir tencereye koyuyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Kalp şeklindeki kalıbı sıvıyağla yağlıyoruz. Vişne sosunu kalıba döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. İrmiği, nişastayı ve toz şekeri ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya bırakıyoruz. Kremamız pişince, kalıptaki vişne sosun üzerine döküyoruz ve bu şekilde soğumaya bırakıyoruz. Biraz da buzdolabında dinlendiriyoruz ve servis tabağına ters çeviriyoruz.

Yorumlar