Buğday Salatası Tarifi
Malzemeler :
3 su bardağı buğday
Yarım demet maydanoz
1 demet dereotu
5-6 adet taze soğan
1 limon
Nar ekşisi
Tuz
Zeytinyağ
2-3 adet kırmızı biber turşusu
5-6 adet salatalık turşusu
1 küçük konserve mısır
Hazırlanışı :
Öncelikle akşamdan bir tencereye buğdayı koyup üzerine 2 parmak çıkacak kadar su koyup sabaha kadar bekletin..
Sabah bu suyu süzüp, buğdayların üzerine yeni su koyup, buğdaylar yumuşayana kadar pişirin.
Bu geceden yapılan işlemi yapmak istemezseniz düdüklü tencerede de buğdayı pişirebilirsiniz. Kaynamaya başlayınca düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 30-35 dakika pişirebilirsiniz.
Buğdayları güzelce süzüp bir kenarda soğumaya bırakırken diğer malzemeleri hazırlayalım.
Maydanoz, dereotu, taze soğan, yıkanır. İnce ince kıyılır.
Kırmızı biber turşusu ve salatalık turşusu küçük küçük doğranır.
Konserve mısır açılıp süzülür güzelce yıkanır tekrar süzülür.
Limon sıkılır.
Buğdaylarımız soğuduğunda genişçe bir kapta bütün malzemeler karıştırılır.
Ekşisini, tuzunu, zeytin yağını kendi damak tadınıza göre ayarlarsanız.
Nefis Buğday Salatası servise hazır...
Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder